ingyenreklám bannercsere

2012. október 9., kedd

Primal Carnage, vicces dinós játék

A Reverb Publishing és a Lukewarm Media egy látszólag nagyon is szórakoztató játékot készül még az ősszel piacra dobni, amelyben az emberek és dinoszauruszok fognak egymásnak feszülni.
Műfaj tekintetében egy lövöldözős akció játékról beszélhetünk, melyben két frakció méri össze az erejét egy-egy online csata keretein belül. De nem holmi egyszerű team deathmatch-eket kell lejátszanunk a barátainkkal vagy éppen idegenek ellen, hanem dinoszauruszok ellen! :D



A műfaj kedvelőinek talán nem tűnik újdonságnak, hiszen láttunk már olyan játékokat, modokat, ahol lehetősége volt a játékosnak dinókra lövöldözni, esetleg revánsot venni dinóként. Ezektől a játékoktól azonban eltér a Primal Carnage, amelyben öt különböző, nagy méretű pályán, két csapat 5-5 játékosa méri össze képességeit, melyek mind egytől egyig birtokába van legalább egy olyan képességnek, amellyel egy összecsapás során előnyt tud szerezni. Nyilván az emberek és a dinók is csapatot alkotva vállvetve harcolnak a másik faj kiirtásáért.

Amennyiben az emberek frakcióját választjuk, változatos fegyverarzenál áll majd rendelkezésünkre az össze vissza rohangáló dinoszauruszok megfékezése céljából. Lesz itt lángszóró, rakétavető vagy akár a trapper hálóvető, aki miután megbénította viszonylag kis áldozatát, késével végez vele, vagy ha úgy adódik, két pisztollyal próbálja eltalálni az ide-oda cikázó ellenfeleket.


Dinoszauruszok bőrében kezdődik csak az igazi móka. Lehetünk behemót T-rexek, vagy talán még méretesebb példányok is, de lehetünk kis össze-vissza mászkáló raptorok is, akik igyekszenek ráugrani és szétmarcangolni, sokszor egyébként gyanútlan áldozatukat. A videó alapján érdekes a dinoszauruszok rohangálása. Nem kizárt, hogy pusztán testi erejük bevetésével is képesek az embereken számottevő sebzést okozni.

Ameddig az emberekkel való játszás során First Person nézeből játszhatunk, addig a dinókat kívülről látjuk. Szerintem ez jó választás a készítőktől, hiszen a harcok során ezek a nézetek fognak dominálni a két frakciónak. A fent látható vidóban látható a kivitelezés, ahol a Trapper és a Raptoron kívül még egyéb más kaszttal is megismerkedhetünk. Nem tudom, hogy a kivitelezés vagy az Unreal Engine teszi, de nekem egy kicsit furcsa a megjelenés. Lehet, hogy csak túlságosan is hozzászoktam a Sourcohoz, mivel erről a játékról valamiért a Left 4 Dead és a Counter Strike Source Zombie mod-ja jutott eszembe. Valószínűleg hasonló kellemes élményeket fog okozni a már említett műfajokat kedvelőknek.

A Primal Carnage megjelenése a hetekben várható. Aki türelmetlen, az előrendelheti, illetve jelentkezhet a játék oldalán a bétára. A játék készítői a megjelenés után is foglalkozni kívánnak a játékkal, achievementeket és sok-sok DLC-t ígérnek. Az előrendelők egy tollas raptor skint kapnak ajándékba. Nem tudom mi lehet ennek a mögöttes üzenete ezzel a megtollasodással :D

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése